Četvrtak, Listopad 22, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

JOSIP PORTADA NA IZLOŽBI FOTOGRAFIJA "VODA" U STUDIJU MODERNE GALERIJE "JOSIP RAČIĆ" U ZAGREBU

AddThis Social Bookmark Button

-Mnogo prije nego što je snimljen Plavi planet fotografi su nastojali snimiti dušu vode i nastoje to i danas i nastojat će sve dok se voda prikazuje kao gorska žurna tekućica, kao velika divlja rijeka, kao ono što je gorko i slano i ne vidiš mu kraja, a zove se more ili ocean, a preziva se u bojama Crno, Crveno. Žuto, Bijelo i kako sve ne te oceani Tihi, Atlantski itd… I sve su te kozmogonijske vode na svoj način fotogenične, pa se gotovo svaki fotograf često zagleda aparatom podjednako i u mlaz iz pipe, i u vodu u vinu i pivu kao i usvim ostalim alotropskim modifikacijama kao što su magla, kiša, rosa, krupa, led na cesti i led u titanikovskoj santi kao i u buduću neku kišu koja paradira u proljetnim kumulusima. Znajući to dizajner Luka Mjeda, i sam fotograf, pod naslovom Voda 2015 po treći put okupio je fotografe ‘ulupuhovce’ na godišnju izložbu uz rotarijansku kalendarsku godinu u kojoj je početak 1. srpanj! – Mario Bošnjak, iz kataloga.
U četvrtak 5. ožujka u 19,00 sati u Studiju Moderne galerije ‘Josip Račić‘ će biti otvorena izložba pod nazivom ‘Voda 2015′ u organizacijiModerne galerijeULUPUH-ove Sekcije za fotografiju.
Izlažu: Zoran Alajbeg, Mara Bratoš, Saša Ćetković, Marin Dražančić, Denis Gržetić, Maja Hrnjak, Romeo Ibrišević, Damir Klaić, Dražen Lapić, Iva Lulić, Anto Magzan, Tomislav Marić, Alan Matuka, Ratko Mavar, Karmen Orlić, Zaneto Paulin, Josip Portada, Nenad Reberšak, Mario Romulić, Igor Šeler, Hrvoje Serdar, Vladimir Šimunić, Vladimira Spindler, Maja Strgar Kurečić, Zvonimir Tanocki, Siniša Uštulica, Zdravko Vukelić, Ino Zeljak.
Izložba ‘Voda 2015′ će se moći pogledati do 22. ožujka, radnim danom od 11,00 do 19,00 sati, subotom i nedjeljom od 10,00 do 13,00 sati.

 

scena.hr

Foto: Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika