Utorak, Listopad 15, 2019
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

DOGAĐAJI: U PAGU JE ODRŽANA KNJIŽEVNA VEČER S ČLANOVIMA KNJIŽEVNOG DRUŠTVA "ZaPis" IZ ZADRA

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Gradske knjižnice Pag, u sklopu manifestacije „Zadar čita“, u Gradskoj vijećnici u Kneževom dvoru u Pagu održana je književna večer na kojoj su se svojim kratkim pričama predstavili članovi Književnog društva „ZaPis“ iz Zadra, Robert Nezirović, Želimir Periš, Mario Padelin, Elvis Serdar i Vlatka Bisoli. Manifestacija „Zadar čita“ održava se od 2009. godine, a od ove godine se proširila na cijelu Zadarsku županiju. Robert Nezirović, predsjednik Književnog društva „ZaPis“ je rekao kako je društvo osnovano u Zadru 2009. godine.
-Svake godine imamo sve više članova i otvoreni smo za suradnju. Drago nam je što smo dobili priliku promovirati radove naših članova, a ujedno i promovirati književnost. Članovi našeg društva imaju različitu književnu orijentaciju, a mi se trudimo njegovati upravo tu različitost, rekao je Robert Nezirović.
Želimir Periš, po struci programer, pročitao je tri kratke priče, među kojima je posebno zanimljiva bila „Banana“, a Mario Padelin, fizioterapeut i kolumnist „Zadarskog lista“ pročitao je kolumnu „Saga o majstorima“.
-Ova kolumna govori o jednom dijelu naše svakodnevnice. Nakon što je objavljena bilo je i neugodnih reakcija, ali u kolumni se govori o onome što se doista događa kada nam zatreba majstor, rekao je Mario Pedelin.
Elvis Serdar, po struci poduzetnik, pročitao je svoju priču „Bolna depilacija“. Studentica Vlatka Basioli je, kao nova članica Književnog društva „ZaPis“, u Pagu imala svoj prvi javni nastup. Pročitala je svoje kratke priče „Negdje blizu baze“ i „Krug prijateljstva i ljubavi“. Robert Nezirović, koji radi kao voditelj stručne knjižnice Opće bolnice u Zadru, pročitao je svoju priču „Nacionalna osviještenost“.
-Kao bibliotekar u bolnici shvatio sam kako se oko mene događaju razne priče od kojih su mnoge vrlo zanimljive, a iz iskustva u bolnici nastala je i priča „Nacionalna osviještenost“ koja govori o stvarnim ljudima čija su imena promijenjena, osim jednog prezimena koje je i temelj radnje, rekao je Nezirović.
Gostovanje članova književnoj Književnog društva „ZaPis“ je za poklonike književnosti u Pagu bila dobra prilika za upoznavanje dijela književnog stvaralaštva Zadra.  


    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika