Ponedjeljak, Studeni 30, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAŠKI ZIMSKI KARNEVAL OVE GODINE ĆE TRAJATI DO 22. VELJAČE

AddThis Social Bookmark Button

Paški zimski karneval ove će godine trajati od 14. siječnja do 22. veljače, a kroz to vrijeme održat će se subotnje karnevalske zabave, dječji karneval, ričavac, karnevalska povorka, zabava na Trgu Petra Krešimira IV. i spaljivanje Marka. Prema programu, 14. i 21. siječnja večernje karnevalske zabave će se održati u klubu Peti magazin. Nakon toga će se subotnje zabave održavati u Drugom magazinu. Dječji karneval održat će se 5. i 12. veljače. Povorka će se održati u nedjelju 19. veljače, a po dolasku povorke na trg počet će trodnevna zabava uz Gradsku glazbu i Paško kolo. Na trgu će se dijeliti nagrade za najbolje pojedinačne i grupne maškare, a postavit će se i šator s bogatom ponudom jela i pića koje će se prodavati po povoljnim cijenama. Ričavac, stari običaj posjećivanja kuća radi dobivanja poklona, održavat će se četvrtkom.
-Karneval je vrlo značajan dio tradicije Paga i u njemu sudjeluju i stari i mladi s jednakim veseljem. Vjerujem kako će i ovogodišnji karneval biti dobro organiziran, zabavan i uspješan te da će svi koji će sudjelovati u karnevalu biti zadovoljni. Bilo bi nam drago kada bi nam se na karnevalskim zabavama pridružili i gosti iz drugih mjesta na otoku, ali i gradova i mjesta izvan Paga, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.
U karnevalskoj povorci će sudjelovati maškarane grupe, Gradska glazba, polaznici Dječjeg vrtića „Paški mališani“, učenici Osnovne škole Jurja Dalmatinca i kolari, a na trgu će povorku dočekati pjevači pučkih napjeva koji tradicionalno, pjevanjem najavljuju karnevalska događanja. Za organizaciju večernjih karnevalskih zabava u Drugom magazinu zaduženi su Centar za kulturu i informacije i Mjesni odbor Pag.
-Nakon dugo godina uređen je prostor u kojem može stati veći broj posjetitelja i vjerujem kako će i ove godine u Drugom magazinu, za vrijeme večernjih karnevalskih zabava biti velik broj maškara koje će se zabavljati uz živu glazbu domaćih grupa. Prostor je prošle godine dobro uređen, a sada će se dodatno ukrasiti u karnevalskom stilu, rekla je Ivana Portada, v. d. ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag.
Paški zimski karneval završit će u srijedu 22. veljače na mostu Katine gdje će se spaliti Marko, kako se u Pagu naziva krivac za sve loše što se događalo u protekloj godini.    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika