Srijeda, Studeni 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ODRŽANA JE GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE IZNAJMLJIVAČA SOBA I APARTMANA GRADA PAGA

AddThis Social Bookmark Button

Pod predsjedanjem Mate Donadića održana je godišnja skupština Udruge iznajmljivača soba i apartmana Grada Paga, a na dnevnom redu bilo je izvješću o radu za 2011. godinu, stanje u Turističkoj zajednici Grada Paga, priprema turističke sezone 2012. godine, novosti oko kanala Pag-Košljun te problematika cijena komunalnih usluga. Govoreći o radu Udruge u 2011. godini predsjednik Udruge Mate Donadić je naveo kako se Udruga bavila važnim stvarima za Pag kao što su kanal Pag-Košljun i stanje u Turističkoj zajednici.
-Zbog toga nismo uspjeli posvetiti više pažnje drugim temama koje zanimaju iznajmljivače soba i apartmana, ali nadam se da ćemo se uskoro moći i s tim više baviti, rekao je Donadić.
Donadić je naveo kako su Skupština i Vijeće TZ-a imenovali direktoricu Turističke zajednice, ali na način koji, kako je rekao, nije u skladu sa zakonom.
-Ako se na natječaj javi više kandidata koji ispunjavaju uvjete iz natječaja onda je trebalo pozvati  te kandidate da iznesu svoj program razvoja turizma u Pagu i da se na temelju toga odredi tko je bolji kandidat. Mi smo pokrenuli neke postupke i vidjet ćemo što će biti dalje, rekao je Donadić.
Bogdan Želehovski je predložio da se provjeri može li član Udruge iznajmljivača soba i apartmana biti član Skupštine i Vijeća TZ-a.
-U Zakonu je jasno određeno kako se formira sastav Skupštine i Vijeća Turističke zajednice. Po sili zakona gradonačelnik je predsjednik Skupštine i Vijeća, a članovi su tu da bi dizali ruke, rekao je Donadić.
Donadić je naveo kako će turistička sezona 2012. biti slabija od ovogodišnje.
-Ove godine je sezona bila loša, a iduća će biti još mršavija jer se stanje u sjevernoj Africi smirilo, a u Europi je kriza, rekao je Donadić.
Donadić je naveo kako iznajmljivači soba i apartmana ne smiju ni pomišljati na podizanje cijena, a istovremeno je poskupjela voda.
-Nije jasno zašto se o tome šuti. To je udar na nas. Uz to se na državnoj razini najavljuje poskupljenje energenata i to znači veće troškove za iznajmljivače, rekao je Donadić.
Govoreći o kanalu Pag-Košljun Donadić je rekao kako je dobro što je na parlamentarnim izborima pobijedila koalicija s SDP-om jer se SDP  izjasnio protiv izgradnje kanala.
-Izjasnili su se protiv kanala na stranačkim tijelima na državnoj razini, na razini županije i grada i vjerujemo kako naši napori protiv gradnje kanala koji Pagu ne donosi ništa, ali donosi dobit pojedincima nisu bili uzaludni, rekao je Donadić.
Donadić je naveo kako je dva dana prije održavanja parlamentarnih izbora objavljeno kako USKOK istražuje inicijatora gradnje kanala.
-Kanal bi uništio nalazište ljekovitog blata, a mi smatramo kako se treba graditi lječilište s ljekovitim blatom jer bi se tako turistička sezona produžila na cijelu godinu, rekao je Donadić.
Udruga iznajmljivača soba i apartmana ima preko stotinu članova koji su svi članovi Skupštine, ali na sjednici ih je bilo desetak i Donadić je rekao kako se razmišlja o reviziji članova.
-Bolje da nas je pet, ali da radimo, rekao je  Donadić.
Donadić se osvrnuo i na sastanak o izgradnji muzeja sira i solarstva na kojem su bili predstavnici Grada Paga, „Paške sirane“, „Solane Pag“, Centra za kulturu i informacije i Turističke zajednice Grada Paga.
-Taj sastanak je organiziran samo kako bi se onemogućila naša inicijativa de se napravi muzej Bartola Kašića u crkvi Sv. Jurja. Mi smo šest mjeseci dogovarali sastanak sa župnikom i kada smo uspjeli, župnik je rekao da je to dobra ideja. Nakon tog sastanka o muzejima župnik je promijenio mišljenje. Pronašli smo jedan drugi prostor, ali cijena najma je visoka i mi to ne možemo platiti, rekao je Donadić.    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika