Četvrtak, Listopad 22, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PRVI TURNIR OTOKA PAGA U BRIŠKULI I TREŠETI ULAZI U TREĆI KRUG-IGRE SVE ZANIMLJIVIJE

AddThis Social Bookmark Button

Prvi otočni turnir u briškuli i trešeti, najveće natjecanje u tradicionalnim kartaškim igrama koje je ikada održano na Pagu, ušao je u treće kolo. U prvom kolu sve je iznenadio par Ivan Dabo Đono-Jure Palčić koji je pobijedio tri igre za redom i osvojio maksimalnih šest bodova. Nakon drugog kola još je sve posve neizvjesno.

U skupini A najbolji je par Jure Žunić-Bibi Lumezi, u skupini B Marko Budan  – Ivan Budan, u skupini C Damir Pernar-Andreja Crljenko i u skupini D Ivan Dabo Đono-Jure Palčić. Igre počinju u 18:00 sati, a predviđeno vrijeme trajanja je oko jedan sat. Međutim, neke igre su se produžile i do dva sata iza ponoći. Na turniru je ulogu koordinatora i zapisničara preuzeo Branimir Paro Vidolin, predsjednik Gradskog vijeća Paga.
-Bilo je do sada vrlo napetih igara koje su trajale do dugo u  noć. Neki favoriti su izgubili. Igra se u veseloj, prijateljskoj atmosferi, a turnir je pobudio veliko zanimanje gledatelja, rekao je Branimir Paro Vidolin.
Igre počinju trešetom do 41 punta, a nastavljaju se briškulom do četiri dobivene partije. Par koji pobijedi dobiva dva boda. Prema pravilima, dva najbolja iz svake skupine ulaze u daljnji krug natjecanja. Turnir je sve napetiji jer se nakon drugog kola uočavaju mogući kandidati za nastavak natjecanja, ali je preostalo dovoljno vremena i za one koji žele poboljšati svoj rezultat. Natjecanje prate dva suca, Šime Goleš i Jure Fabijanić koji pažljivo promatraju igre i presuđuju u sporovima. Prvi otočni turnir u briškuli i trešeti započeo je u petak,  9.12. javnim izvlačenjem parova, a trajat će gotovo dva mjeseca. Na turniru sudjeluju 24 para koji su podijeljeni u četiri skupine. U skupini A su parovi Jure Žunić-Bibi Lumezi, Lorenco Paro-Stanko Skakelja, Josip Zubović Pipe- I. Zubović, Vladimir Kaurloto-Andrea Crljenko, Mladen Palčić-Luka Paro i Mario Fabijanić-Zoran Maržić. U skupini B igraju parovi Paško Fabijanić-Marin Šćiran, Tino Herenda-Franči Radoslović, Marko Budan –Ivan Budan, Branimir Paro-Vidolin- Marin Fabijanić, Marko Maržić-Ivan Fabijanić i Branislav Batkovski-Danijel Persola. U skupini C su Ivica Bobić-Jasenko Herceg, Neven Zubović-Šime Zubović, Šime Vičević-Vjekoslav Šljivo, Branko Škoda-Emil Vičević, Damir Pernar-Andreja Crljenko i Željko Goleš-Arben Deda. U skupini D igraju parovi Petar Oštarić-Tihomir Oštarić, Toni Sabalić-Željko Bistričić, Rajko Jurčević-Robert Jurčević, Ivan Dabo Đono-Jure Palčić, Ivan Sabalić-Jure Rakamarić i Goran Kustić-Marino Škoda.
Nagrada za prvo mjesto iznosi 3. 000 kuna, za drugo mjesto 2.000 kuna i za treće mjesto 1.000 kuna. Pokrovitelj turnira je Grad Pag, a organizatori su Grad Pag, Mjesni odbor Pag i Centar za kulturu i informacije Pag. 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika