Srijeda, Studeni 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U POVLJANI JE ODRŽANA DRUGA KONFERENCIJA EUROLABA, EUROPSKOG PROJEKTA ZA PROMICANJE I RAZVOJ TURIZMA, KULTURE I TEHNOLOGIJE

AddThis Social Bookmark Button

U Povljani je održana Druga konferencija EUROLAB-a. Gosti su stigli u Povljanu 6. listopada oko 17:00 sati, a u 19:30 sati je održano Svečano otvaranje Druge konferencije. Izaslanstvo je pozdravio Ivica Pogorilić, načelnik Općine Povljana, a pozdrave je upustio i grof Fabio Solci Scarpa, predstavnik grada Viverone iz Italije.

Nakon toga je održana sjednica na temu „Europsko aktivno stanovništvo“ i „Europska godina volontiranja“. Prvi dan konferencije završio je svečanom večerom u Villa Kaštel u Povljani. U petak je od 9:30 do 13:00 sati održana sjednica na temu „Europska kulturna baština kao pokretač naših područja“ kojoj su predsjedavali načelnik Ivica Pogorilić i grof Fabio Solci Scarpi. Gosti su u pratnji domaćina razgledali Općinu Povljana i Zadar. U subotu, posljednjeg dana Druge konferencije EUROLAB-a održane su rasprave na temu „Za bolju komunikaciju područja“ i  „Hrvatska, nova 28. članica Europske Unije“. Od lipnja 2011. do ožujka 2012. godine, uz financijska sredstva Europske unije u okviru programa „Europa za građane 2007.- 2013.“, Odjel za kulturu i turizam Provincije Biella organizirao je tri konferencije u Europi: dvije na području općine Biella i jednu u Hrvatskoj.

Osim pokrajine Biella koja djeluje kao vođa, uključeno je i sedam općina Biella, s devet pobratimljenih gradova iz Francuske, Njemačke, Hrvatske, Poljske i Latvije. Svrha ovog projekta je stvaranje mreže europskih vlada s ciljem promicanja i razvoja izvrsnosti u svakom području (turizam, kultura, tehnologija), raspravlja se o problemu nezaposlenosti i učinku sadašnje krize i pokušava se pronaći rješenje za budućnost mladih ljudi i njihovo obrazovanje kroz školstvo. Prva konferencija održana je u Bielli od 16. do 18. lipnja 2011. godine, a završila je službenim potpisivanjem Pakta bratstva.

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika