Utorak, Siječanj 19, 2021
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAŠKO KULTURNO LJETO 2011.-U ATRIJU KNEŽEVOG DVORA ODRŽAVA SE LJETNA ŠKOLA PLESA

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag u atriju Kneževog dvora u Pagu održava se Ljetna škola plesa koju vode članice udruge  „Kisa“, Diana Štura, Kristina Vukić i Lucija Batur. Udruga „Kisa“ je nedavno utemeljena u Pagu, a djeluje na području cijele Zadarske županije. Dijana Štura je instruktorica ritmike, pilatesa i aerobika, Kristina Vukić je instruktorica ritmike za djecu, a Lucija Batur je asistentica.

-Dugo se već bavimo plesom i odlučile smo se osamostaliti i početi s vlastitim projektom. Centar za kulturu nas je pozvao kako bi održale ljetnu školu plesa što nam je izuzetno drago, rekla je Diana Štura.
Centar za  kulturu i informacije Pag je organizirao Ljetnu školu plesa kao poklon djeci i zbog toga je škola besplatna. Polaznici Ljetne škole plesa svakodnevno se u 18:00 sati okupljaju u atriju Kneževog dvora i treniraju do 21:00 sat. Ljetni školu plesa pohađa tridesetak djece uzrasta od pet do dvanaest godina. Trening počinje zagrijavanjem i razgibavanjem, a nakon toga se uče plesni koraci.

Na kraju treninga djeca se opuštaju uz igru. Djeca uče bečki i engleski valcer, ča ča ča, osnove ritmike i osnove baleta, a radi se i jedan ples po želji djece.
-Prije plesa, djecu smo naučili izvođenje baletnih koraka zbog pravilnog držanja, navela je Diana Štura.
Polaznice i polaznici Ljetne škole plesa nastupit će 24. srpnja na završnoj priredbi na kojoj će pokazati što su naučili. Za tu prigodi djeca uče posebnu koreografiju. Uz njih će na završnoj priredbi nastupiti i gosti, Plesna udruga Felicity, Zadarski plesni ansambl, Dječji zbor „Vijolice“ i balerina Gendis Pilipović.
Djeca kažu kako im je Ljetna škola dobra zabava, ali i prilika naučiti plesove koje nisu znali. Posebno se, kažu, raduju završnom nastupu.

 

               GALERIJA: Pag Press/Facebook  

        

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika