Srijeda, Rujan 30, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PAGA OSAM MJESECI BEZ DIREKTORA

AddThis Social Bookmark Button

U Pagu je turistička sezona počela, međutim još uvijek nije imenovan direktor Turističke zajednice. Turističko vijeće Turističke zajednice Paga je u ožujku za direktoricu imenovalo Dijanu Vuletu koja je do tada obavljala dužnost ravnateljice Centra za kulturu i informacije Pag. Međutim, Vuleta se zahvalila na novoj dužnosti i ostala je u Centru.

-Dužnost direktorice Turističke zajednice nisam mogla prihvatiti iz osobnih razloga, ali ne samo zbog toga. Da pojasnim, ugovor o radu kojeg sam trebala potpisati u roku od petnaest dana od dana imenovanja nisam mogla potpisati jer do tada nije stiglo očitovanje ministarstva o valjanosti natječaja na kojeg su se žalili neki od kandidata pa mi je potpisivanje ugovora o radu u takvim okolnostima moglo nanijeti profesionalnu štetu, navela je Dijana Vuleta.

Vuleta je 1. travnja sudjelovala u primopredaji ključeva novog prostora Turističke zajednice u prizemlju tornja Kneževog dvora. Međutim, dužnost direktorice TZ-a nikada nije službeno preuzela. Kandidati koji su podnijeli mobu za mjesto direktora Turističke zajednice Paga isticali su kako su neki od uvjeta natječaja protivni pravilniku Ministarstva turizma. Na primjer, jedan od uvjeta bio je tri godine iskustva na rukovodećoj poziciji, ali nije navedeno kako se radno iskustvo odnosi na turizam. Posebno sporan uvjet natječaja bio je ocjena prijašnjeg poslodavca. Neki kandidati koji samostalno obavljaju turističku djelatnost naveli su kako jedino sami sebi mogu dati ocjenu jer su sami sebi poslodavci. No, najveći je problem što takav uvjet nije predviđen pravilnikom ministarstva. Ministarstvo turizma je dostavilo Gradu Pagu dopis u kojem se navodi kako se imenovana direktorica povukla zbog osobnih razloga, te kako bi natječaj trebalo ponoviti. Promjene u Turističkoj zajednici Paga počele su nakon što je u listopadu prošle godine dotadašnji direktor Slavko Pernar otišao u mirovinu. Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić je po službenoj dužnosti predsjednik Skupštine i Turističkog vijeća, a nakon odlaska Slavka Pernara u mirovinu preuzeo je i dužnost direktora. Natječaj za novog direktora trebao je biti raspisan do konca godine, no raspisan je tek o ožujku. Neki od kandidata navode kako je i kasno raspisivanje natječaja razlog što se Turistička zajednica našla u problemima. Žalbeni rok je trajao do sredine travnja, Vuleta je odustala, novi natječaj nije raspisan, a već je svibanj i što će se dalje događati s Turističkom zajednicom posve je neizvjesno. Pag je dočekao početak sezone bez direktora Turističke zajednice što otežava rad djelatnika TZ-a, a ne mogu se organizirati ni ljetni programi.

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika