Ponedjeljak, Kolovoz 10, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ZAVRŠEN NATJEČAJ ZA DIREKTORA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA PAGA

AddThis Social Bookmark Button

Raspisivanjem natječaja za direktora Turističke zajednice grada Paga privodi se kraju program konsolidacije ove, za Pag važne institucije. U listopadu je dotadašnji direktor otišao u mirovinu, a njegovu je dužnost, u skladu sa zakonom, preuzeo gradonačelnik Paga Ante Fabijanić koji je po službenoj dužnosti predsjednik Skupštine i predsjednik Vijeća TZ-a Paga.

U listopadu je promijenjen i sastav Turističkog vijeća. Turističko vijeće je održalo dvije sjednice na kojima se govorilo o novoj strategiji razvoja turizma u Pagu. Prošle godine ostvareno je gotovo 800. 000 noćenja, a Pag je posjetilo oko 70. 000 turista. No, smatra se kako to nije dovoljno. Na jednoj od sjednica Turističkog vijeća Eduard Maržić, direktor tvrtke „Hoteli Pag“ je rekao kako bi se broj dolazaka gostiju u naredne dvije godine trebao povećati barem za 50 posto i to je ocijenio ostvarivim.

-U novoj strategiji turističkog razvoja Paga moramo napraviti velike zaokrete. Među ostalim moramo se posvetiti područjima koja su nam najbliža, prije svega Austriji i južnom dijelu Njemačke gdje živi velik broj stanovnika i boljom prezentacijom Paga na tim područjima značajno bi se povećao broj turista,“ rekao je Eduard Maržić.

Cilj je broj od 70. 000 turista koliko ih je prošle godine boravilo u Pagu povećati na 100. 000. Takvo povećanje značilo bi znatno bolju popunjenost turističkih kapaciteta i veliko povećanje zarade od turizma. Produljenje turističke sezone također je dio nove strategije razvoja turizma u Pagu. Turistički programi bi trebalo trajati od Uskrsa do listopada, a razvojem zdravstvenog turizma sezona bi se mogla produljiti i na sedam do osam mjeseci. U izradi je katalog u kojem će biti predstavljena turistička ponuda cijelog otoka, a rade ga turistički djelatnici iz svih otočnih turističkih zajednica. Katalog je drugačiji od uobičajenih prospekata i rađen je u skladu s potrebama suvremenih gostiju koje prije svega zanima vrsta i cijena smještaja, prometne veze te veličina i uređenost plaža. U katalogu će, što je također novo, biti i informacije o svim smještajnim kapacitetima Paga s kontakt telefonskim brojevima i e-mail adresama. Skupština i Vijeće TZ-a Paga su načelno definirali strategiju razvoja turizma u Pagu i nešto se već počelo mijenjati. No, za ostvarenje nove strategije razvoja turizma potrebno je imenovati direktora Turističke zajednice.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika