Srijeda, Rujan 30, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAŠKI ZIMSKI KARNEVAL 2011. PRIBLIŽIO SE KRAJU

AddThis Social Bookmark Button

Sinoć je u Drugom magazinu bilo veselo i po raspoloženju i brojnim maškarama nije se moglo naslutiti kako se Paški zimski karneval približio kraju. Večeras će se održati posljednji večernji karnevalski ples, a sutra je spaljivanje i bacanje u more Marka na gradskom mostu Katine. Marko je spreman u kuglani i u dobrim je rukama. U nedjelju je održana velika maškarana povorka i program na Trgu Petra Krešimira IV. 

U povorci su, uz brojne maškarane grupe, sudjelovali polaznici Dječjeg vrtića „Paški mališani“, učenici Osnovne škole Jurja Dalmatinca, članovi KUD-a „Družina“ obučeni u tradicionalnu narodnu nošnju Paga, Gradska glazba Pag i brojni ljubitelji karnevala.

Karneval je počeo prve subote nakon blagdana Sveta Tri Kralja karnevalskim plesom u preuređenom Drugom magazinu na Staroj rivi, nastavio se dječjim karnevalom i ričavcem, starim običajem okupljanja maškara radi prikupljanja poklona. Jedan od tri posljednja karnevalska dana bio je posvećen djeci. Na Dječjem karnevalskom danu postavljena je izložba dječjih likovnih radova na temu paškog karnevala, a u posebnom programu sudjelovale su polaznice ritmike, Dječji zbor „Vijolice“ i grupa „Kraljevi mora“. Prikazana je i stara paška igra svinjarka. za večeras je, nakon zadnjeg kola, predviđen i veliki vatromet. 

 

GALERIJA: PAGPRESS/FACEBOOK

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika