Utorak, Studeni 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

NA TRADICIONALNOJ MANIFESTACIJI UDRUŽENJA OBRTNIKA GRADA PAGA "POZDRAV LJETU" OKUPILO SE PREKO TISUĆU TURISTA I OTOČANA

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Udruženja obrtnika Grada Paga, na Branimirovoj obali u Pagu je održana manifestacija „Pozdrav ljetu 2014.“ na kojoj se okupilo oko 1. 200 turista i otočana. Ovogodišnja manifestacija je u nazivu imala i dodatak „Plavo za zeleno“ jer je prihod od prodaje jela i pića namijenjen stanovnicima poplavljenih područja u Slavoniji. Prikupljeno je više od 9. 000 kuna. Na početku programa sudionike, goste, otočane i turiste je pozdravio Andreja Bukša, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Paga.

 

-Drago mi je da smo se okupili u ovako velikom broju, usprkos tome što prava sezona još nije počela. Vjerujem da ćete se dobro provesti i da ćete uživati u jelima i pićima koja se nude. Prodaja je humanitarna, a novac od prodaje će se uplatiti za pomoć stanovnicima poplavljenih područja u Slavoniji. U ime Udruženja obrtnika Grada Paga zahvaljujem svim izlagačima i sponzorima koji su svojim sudjelovanjem omogućili realizaciju ove humanitarne manifestacije, rekao je Andreja Bukša.

 

Na manifestaciji „Pozdrav ljetu 2014.“ sudjelovali su Udruženje obrtnika Grada Križevaca, KUD Sv. Jeronim iz Vlašića, Centar za kulturu i informacije Pag s Paškim štandom, Udruga Paška alka, Udruga uzgajivača paške ovce Rogujica iz Paga, S.R.D. Orada iz Paga, konoba Bonaca, Moto klub Paška bura, Restoran Na Tale, Hotel Pagus, U.O. Sandra, U.O. Diogen, Slastičarnica Jadran i Slastičarnica Jadran 2.

U ponudi su bili juha i gulaš od bravetine i kuhana bravetina, na gradelama pečena riba, janjetina, razne vrste rižota, baškotini, slastice, paška medica, paško vino i brojna druga jela i pića. Na štandu restorana Na Tale su, među ostalim, pripremljena dva jela iz knjige „Paška kuharica- Bogatstvo okusa srednjeg vijeka“ i to lignje u umaku od šukvica (grožđica) i voće u vinu. U programu su sudjelovali stručnjaci gastronomije Radovan Maračić i Andrej Barbieri, Kulturno umjetničko društvo Sv. Jeronim iz Vlašića i Gradska straža Križevaca, a posjetitelje je zabavljala grupa Maestrali. Andreja Bukša je, u ime organizatora, svim sudionicima podijelio zahvalnice.

 

 

Pag-Press

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika