Srijeda, Studeni 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

DIOGEN ŠULJIĆ: AKTUALNA VLAST NIJE KOMPETENTNA VODITI GRAD KAO NI VLASTITE STRANKE I BILO BI NAJBOLJE DA PODNESU OSTAVKE ZBOG BOLJITKA GRADA

AddThis Social Bookmark Button

O događajima na sjednici Gradskog vijeća Paga, Diogen Šuljić, predsjednik GO HDZ-a Paga je izdao priopćenje za javnost u kojem navodi: Smjena Zlatka Šuljića (HDZ), predsjednika Gradskog vijeća na posljednjoj sjednici održanoj 20.ožujka 2014. godine, po našem mišljenju, je čisto politikantstvo i traženje alibija od strane gradonačelnika Maržića i njegovih suradnika, prije svega SDP-a, da vlastite neuspjehe u obnašanju dužnosti prebace na nekog drugog, u ovom trenutku na HDZ.

HDZ je u ovu suradnju ušao s dobrom vjerom očekujući određeni napredak u razvoju grada. Sukladno tome, sklopljen je i sporazum o suradnji između HDZ-a, Paške stranke, SDP-a i DC-a u kojem su navedeni ciljevi razvojnih projekata i programa na području našeg grada te način na koji će se raditi u budućnosti.

 

Činjenica je da cijeli grad bruji o neučinkovitosti gradske uprave. Istina je da smo tijekom proteklih devet mjeseci u više navrata upozoravali gradonačelnika da je situacija po realizaciji ranije dogovorenih programa loša, da se ništa ne radi po onom što je najvažnije, a to je poticanje projekata koji će generirati nova radna mjesta i nove proračunske prihode. Gradska vlast se uljuljkala u raznorazne promocije, kulturna događanja i karneval. Sve to stoji i sve je to lijepo, ali od tih promocija se živjeti ne može.

Bez obzira na sve prethodno navedeno, nikada nismo stvari postavili na način da su naša upozorenja ucjena, kako su oni voljeli to nazivati, već upozorenje da se stvari moraju pokrenuti.

Iz tih razloga, dostavili smo im zaključke Gradskog odbora HDZ-a s prijedlogom da se sjedne i razmotri daljnji način rješavanja problema i djelovanja. U cilju rješavanja tih problema bili smo spremni konstruktivno doprinijeti, ali  drugovi su pronašli rješenje da za sve okrive HDZ i nastave po starom. HDZ je sve svoje aktivnosti usmjerio prema boljitku ovoga grada te će to raditi i u budućnosti.

Kako smo do sada bili konstruktivan partner, tako ćemo od sada biti konstruktivna, ali i istovremeno vrlo žestoka oporba. Drugove i gospodu pozivamo da konačno nešto naprave za boljitak našeg grada, ali čini nam se da će to na ovaj dosadašnji način teško biti realizirano.

Također smo upoznati da je unutar rukovodstava Paške stranke i SDP-a postojalo nezadovoljstvo s radom gradonačelnika i operativnog rukovodstva grada.

Posebno bi se osvrnuli na situaciju koja je nastala u Paškoj stranci gdje je notorna činjenica da predsjednik stranke, odnosno aktualni gradonačelnik ili ne vlada situacijom ili nas je bezočno lagao. Koja god varijanta bila istinita - sigurno nije dobra za grad jer ako vrhovno tijelo stranke donosi jednu odluku, a to njegovi vijećnici, odnosno vijećnik ne provodi, očito je da postoji kriza u funkcioniranju te stranke.

O novoizabranom predsjedniku Gradskog vijeća ne treba trošiti previše riječi. To je osoba koja je promijenila nekoliko političkih stranaka i kojoj je jedino važno da sjedi u fotelji.

S obzirom da je očito da aktualna izvršna vlast nije kompetentna voditi grad kao ni vlastite stranke, bilo bi im najbolje da podnesu ostavke zbog boljitka ovoga grada jer će ionako, po svemu sudeći, biti primorani na takav korak.

 

Gradski odbor HDZ-a Grada Paga

Predsjednik

 

Diogen Šuljić, v.r.

 

Pag, 21. ožujka 2014. godine

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika