Utorak, Siječanj 19, 2021
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAŠKI ZIMSKI KARNEVAL 2011.- VELIKI TRUD ZA DOBRU KARNEVALSKU ZABAVU

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Grada Paga, za karnevalske zabave uređen je Drugi magazin, a u uređenju su sudjelovali gradska tvrtka „Pag 2“, Mjesni odbor, Centar za kulturu, DVD Pag, Torcida Pag  i njihovi prijatelji koji su rado pomogli. Djelatnici „Paga 2“ su uložili velik napor kako bi uredili golem prostor Drugog magazina i nakon uređenja izgleda vrlo dobro, a dovoljno je velik za karnevalske zabave. Prostor je površine 470 m2 tako da može primiti oko 300 posjetitelja.

 „U magazinu smo počistili grede, na njih smo postavili platno, rasvjetu, imamo grijalice na struju i na plin, uredili smo šank, pečenjaru, binu tako da je sve spremno za početak karnevalskih zabava,“ rekao je Ivica Fabijanić, direktor „Paga 2“.

Radilo se i u Vatrogasnom doma gdje su se platna ukrašavala s karnevalskim natpisima, a torcidaši i njihovi prijatelji su nacrtali i prigodne grafite. U dobrom raspoloženju, rad je u četvrtak potrajao do kasne večeri.

Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić svakodnevno je posjećivao Drugi magazin, a bio je i u Vatrogasnom domu dok su se izrađivala platna s natpisima.

„Vjerujem da će Drugi magazin biti dobro mjesto za održavanje karnevalskih zabava jer je dovoljno velik i sada je i lijepo uređen,“ rekao je gradonačelnik Fabijanić. „Svi su se potrudili kako bi bilo što ljepše. Krov je potpuno popravljen, postavljene su grijalice i siguran sam da će se posjetitelji karnevalskih zabava dobro osjećati.“

U to je sigurna i Jelena Grubišić, predsjednica MO Pag.

„Radili smo dosta i zbilja smo se potrudili kako bi sve napravili što bolje i mislim da je Drugi magazin dobro mjesto za karnevalske zabave,“ rekla je Jelena Grubišić.

Stječe se dojam kako se ove godine, više nego prije, ulaže napor kako bi paški zimski karneval bio što bolje organiziran. Paški zimski karneval nekada je bio jedan od tri najbolje organiziranih karnevala u Hrvatskoj, a i jedan od najstarijih. Posljednjih godina su se pojavili problemi u organizaciji večernjih karnevalskih zabava, no angažiranjem svih zaljubljenika u pašku tradiciju, paškom karnevalu bi se uskoro mogao vratiti stari sjaj.

 

O povijesti paškog karnevala     

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika