Utorak, Studeni 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U PRIGODI ZAVRŠETKA ŠKOLSKE GODINE U KNEŽEVOM DVORU JE ODRŽAN KONCERT UČENIKA GLAZBENE ŠKOLE JURE MARŽIĆA

AddThis Social Bookmark Button

U velikoj dvorani Kneževog dvora u Pagu, u prigodi završetka školske godine, održan je završni koncert polaznika glazbene škole maestra Jure Maržića. Na koncertu su nastupili Ivana Vrdoljak, Lawrence Buljanović, Paolo Portada i Leo Birovljević. Završni koncert se, kako je rekao Jure Maržić, održava na kraju svake školske godine.

Na koncertu su učenici pokazali što su naučili. Maržić podučava od 1994. godine i od tada do danas je imao oko 500 učenika s područja grada Paga i još oko 100 iz Vlašića, Dinjiške, Povljane i Kolana

 

-U proteklih devetnaest godina podučavao sam doista velik broj učenika koji su upravo kroz moju poduku stekli prvo znanje o sviranju. Među onima koje sam učio svirati bilo je dosta talentiranih učenika koji su se nastavili baviti glazbom, rekao je Jure Maržić.

U školi Jure Maržića uči se sviranje na gitari, sintesajzeru i na harmonici. Na završnom koncertu Ivana Vrdoljak je svirala na sintesajzeru i na harmonici, Lawrence  Buljanović i Leo Birovljević su svirali na gitari, a Paolo Portada je svirao na gitari i na sintesajzeru. Izveli su niz klasičnih i popularnih melodija, a za to su dobili zaslužen pljesak publike.

 

 

Josip Portada/Pag-Press

 

 

 

 

 

 

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika