Petak, Studeni 27, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U DOMU KULTURE U PAGU KLAPA "SOL" JE DOMAĆOJ PUBLICI PREDSTAVILA SVOJ ČETVRTI ALBUM "MEDITERANEO"

AddThis Social Bookmark Button

Klapa „Sol“, jedna od najuspješnijih klapa u Hrvatskoj, pred domaćom je publikom, u Domu kulture u Pagu, predstavila svoj treći album „Mediteraneo“. Gosti na koncertu bili su gitarist Ivo Maržić iz Paga i Tamburaški orkestar „Od sumraka do zore“ iz Bregane. Za sve pjesme s albuma „Mediteraneo“ glazbu i tekst je napisao Branko Barbir.

 

Veći dio pjesama koje se nalaze na CD-u „Mediteraneo“ su izvedene na festivalima, a neke su i nagrađene. S naslovnom pjesmom „Mediteraneo“ klapa „Sol“ je na MIK-u 2011. godine osvojila drugu nagradu publike, s pjesmom „Teštament“ je na Splitskom festivalu 2010. godine osvojila prvu nagradu stručnog suda i treću nagradu publike,  s pjesmom „Boduli su duša od Kvarnera“ je na MIK-u 2010. godine osvojila prvu nagradu publike, a s pjesmom „Ti si sve ca vridnog mi ostaje“ je na Zadarskom festivalu 2010. godine osvojila prvu nagradu publike.

Klapa „Sol“ djeluje od 1996. godine, a njeni članovi su Vanja Fabijanić, prvi tenor, Dalibor Fabijanić, drugi tenor, Dražen Crljenko, drugi tenor, Dario Grašo, bariton, Davor Dobrijević, bas  i Branko Barbir, solist, bas i umjetnički voditelj klape.

Prvi album klape „Sol“ pod nazivom „O, more“ izdan je 2003.  godine, drugi album pod nazivom „Škapular“ izdan je 2009. godine, a album „Mediteraneo“ je izdan prošle godine.

Uz pjesme s CD-a „Mediteraneo“ klapa „Sol“ je na koncertu izvela i niz svojih starijih pjesama te pet svojih pjesama koje imaju najviše posjeta na YouTubu.  Nekoliko pjesama je izvela s Tamburaškim orkestrom „Od sumraka do zore“.

-S članovima Tamburaškog orkestra „Od sumraka do zore“ upoznali smo se na jednom nastupu, sprijateljili smo se i odlučili smo surađivati. Zajedno smo napravili jednu pjesmu, a na ovaj koncert smo ih pozvali kako bi se publika u Pagu upoznala s njihovim radom, rekao je Branko Barbir.

Klapa „Sol“ u Pagu ima vjernu publiku koja dobro poznaje njihove pjesme. Naime, velik dio pjesama su klapa „Sol“ i publika izveli zajedno.

 

 

Josip Portada/Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika