Utorak, Siječanj 19, 2021
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ZA USKRSNE BLAGDANE U PAGU JE BORAVILO OKO 300 TURISTA-U KNEŽEVOM DVORU PRIREĐEN USKRSNI DORUČAK

AddThis Social Bookmark Button

Za Uskrsne blagdane u Pagu je boravilo oko 300 turista koji su uglavnom bili smješteni u hotelima. Po broju gostiju koji dođu na Uskrs obično se procjenjuje uspješnost nadolazeće turističke sezone, no to ove godine nije moguće jer je blagdane pokvarilo loše vrijeme. Na Uskrs je u Kneževom dvoru bio priređen Uskrsni doručak.

 

Restoran „Na Tale“ je pripremio brojna vrhunska jela od kojih je veći dio bio pripremljen od sezonskih namirnica, skute i šparoga. Klub „Vanga“ je Uskrsni doručak upotpunio pićem.

Majstori kuhinje restorana „Na Tale“ su za Uskrsni doručak pripremili brojna jela, bakalar na bijelo, rižoto sa skutom i sušenom ovčetinom, rižoto s kozicama i šparogama, gulaš od ovčetine s njokima, fritaju sa šunkom i šparogama, bilo je šunke i jaja te raznih kolača od kojih treba izdvojiti štruklu sa skutom koja je specijalitet restorana „Na Tale“. Uz bezalkoholna pića na doručku je bilo domaćeg vina i domaće travarice. Na Uskrsnom doručku su prvi puta predstavljena obnovljena srednjovjekovna jela iz Paga iz zbirke recepata „Paška kuharica-okusi Starog vijeka“  koju su pripremile Branka Sabalić i Ivana Portada. Bila su pripremljena tri srednjovjekovna paška jela, lignje s pinjulima i grožđicama, piletina s paprikom i jajima i slana torta od kruške i skute. Posjetitelji su izvanredno prihvatili obnovljena srednjovjekovna jela grada Paga, a mnogi su se zanimali kako su pripremljena. Na Uskrsnom doručku nastupila je Gradska glazba Pag.

 

 

 

Josip Portada/Pag-Press

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika