Srijeda, Rujan 30, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

GRAD PAG JE NA DRAŽBI PODNIO PONUDU ZA KUPNJU KLUBA "OLYMPICO" KOJEG JE 2004. GODINE IZGRADIO BOŽIDAR JOVIĆ

AddThis Social Bookmark Button

Klub „Olympico“ kojeg je izgradio nekadašnji rukometni reprezentativac Božidar Jović, uskoro će postati vlasništvo Grada Paga. Jović je u Hypo banci podigao kredit kojeg nije vratio i banka je na Općinskom sudu u Pagu pokrenula ovršni postupak koji je završio prodajom "Olympica" na javnoj dražbi. Grad Pag je jedini dao ponudu.

Na dražbi se „Olympico“ prodavao  za 1. 022. 000 kuna. Klub „Olympico“ je izgrađen 2004. godine i bio najljepši i najbolje uređeni sportsko-zabavni centar na otoku. No, grupa građana je, kako navodi Jović, podigla tužbu zbog neusklađenosti prostorno planske dokumentacije s izgradnjom kluba, što je sud prihvatio i klub je zatvoren. Tri godine poslije nekada elitni klub je postao ruševina.

 

-Ostaci kluba narušavaju izgled Lokunje i okolnog područja i to je velik problem koji će se riješiti kupnjom. Na mjestu na kojem se nalazi „Olympico“ omogućit će se izgradnja objekata koji će biti u funkciji lječilišnog centra, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.

Ponudu koju je, s gradskim odvjetnicima, Općinskom sudu u Pagu predao gradonačelnik Fabijanić mora potvrditi Gradsko vijeće.

-Vjerujem da će vijećnici, koji dobro znaju kako izgleda nekadašnji klub „Olympico“, podržati odluku o kupnji, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Božidar Jović smatra kako je prije kupnje trebalo riješiti problem naknade štete. Naime, Jović je prije tri godine podigao tužbu protiv Grada Paga i traži naknadu štete zbog prestanka rada kluba.

-Ne želim Pagu stvarati probleme, ali u klub sam dosta uložio i nešto od toga moram vratiti. Spreman sam na nagodbu i želim se dogovoriti. Ako ima dobre volje, sve možemo riješiti za pola sata. Svejedno mi je hoće li mi Grad Pag platiti odštetu u ovcama, siru, paškom kamenjaru ili novcima. Ne mora mi se platiti odmah, može mi se platiti i za pet godina, ali o tome se moramo dogovoriti. Nažalost, predstavnici Grada Paga do sada nisu pokazali dovoljno razumijevanja za rješavanje ovog problema, rekao je Božidar Jović.

Jović smatra kako je dodatni problem i to što on do 2034. godine ima koncesiju za klub „Olympico“.

-Grad Pag može kupiti „Olympico“ od Hypo banke, ali ja imam koncesiju. Ugovor o koncesiji se ne može jednostrano raskinuti. Za raskid ugovora moraju biti ispunjeni zakonski uvjeti i mora postojati obostrana suglasnost. Ako Grad Pag jednostrano raskine ugovor morat će snositi i posljedice takvog postupka, rekao je Jović.

Gradonačelnik Fabijanić smatra kako problem koncesije i sudski spor ne bi trebali utjecati na kupnju „Olympica“.

-Spremni smo na pregovore s Božidarom Jovićem i o naknadi štete i o koncesiji jer želimo riješiti problem, ali to nije povezano s kupnjom „Olympica“ . To su drugi postupci. Jović duguje Gradu jer nije platio koncesiju, a to treba uzeti u obzir kada se govori o koncesiji, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Jović ne osporava kako nije platio koncesiju i kaže kako za to ima i razloge. Ugovorom iz 2003. godine dobio je koncesiju na 26. 000 metara četvornih zemljišta, ali je, kako kaže, mogao koristiti samo manji dio te površine jer ostalo nije pravno riješeno.

-Dobivao sam račune kao da koristim cijelu površinu koja mi je dana u koncesiju, a mogao sam koristiti samo manji dio. To nije moja pogreška nego pogreška Grada Paga, rekao je Jović.

Ako Gradsko vijeće podrži odluku o kupnji, klub „Olympico“ će postati vlasništvo Grada Paga.

-Sportski tereni su dobro uređeni i želimo ih zadržati, a ostalo će se urediti u skladu s planovima o izgradnji lječilišta na Lokunji. Izgradnjom lječilišta turistička sezona će se produžiti na devet ili deset mjeseci i od toga će imati koristi svi koji se bave turizmom i ugostiteljstvom, a korist će imati i Grad Pag jer će se bolje popunjavati proračun. Za Pag je značajno i to što će se u lječilišnom centru otvoriti nova radna mjesta. Klub „Olympico“ postat će dio velikog projekta uređenja Lokunje i smatram kako je kupnja opravdana, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

 

Josip Portada/Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika