Srijeda, Rujan 30, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U NEDJELJU, 10. OŽUJKA U VELIKOJ DVORANI KNEŽEVOG DVORA OBILJEŽIT ĆE SE 23 GODINE OD OSNIVANJA HDZ-A U PAGU

AddThis Social Bookmark Button

U nedjelju, 10. ožujka u velikoj dvorani Kneževog dvora u Pagu održat će se proslava 23 godine od osnivanja HDZ-a u Pagu. Uz članove GO HDZ-a Paga, predstavnike mjesnih organizacija, članova i simpatizere HDZ-a, na svečanosti bi trebali biti nazočni Božidar Kalmeta i drugi predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije.

 

-Na skroman način obilježit ćemo ovu veliku obljetnicu Hrvatske demokratske zajednice Paga.To će biti dobra prilika za obnavljanje uspomena na osnivačku skupštinu, kao i na sve što je HDZ napravio od svojeg osnivanja do danas, rekao je Diogen Šuljić, predsjednik GO HDZ-a Grada Paga.

 

HDZ je u Pagu utemeljen u ožujku 1990. godine, tada za Općinu Pag u čijem su se sastavu nalazili Pag, Novalja, Povljana i Kolan. Na prvim demokratskim izborima za Skupštinu Općine Pag HDZ je osvojio većinu mandata. Opozicija je osvojila samo jedan mandat.  Prvi predsjednik HDZ-a Paga bio je prof. Miran Ivanišević koji je izabran i za predsjednika Skupštine Općine Pag. HDZ je imao najveći broj članova, najviše od bilo koje stranke u dugoj povijesti paške politike. HDZ je u Pagu, kao i na državnoj razini, prolazio kroz razdoblja političkih padova i uspjeha, no ta je stranka uvijek imala i ima značajnu, a često i ključnu ulogu u političkom životu Paga.

 

Josip Portada/Pag-Press

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika