Nedjelja, Siječanj 17, 2021
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

"PAŠKA SIRANA" ĆE NA SAJMU HRANE "SIAL" U PARIZU PREDSTAVITI SVOJE NOVE SIREVE, PAPRENJAK I PARENJAK

AddThis Social Bookmark Button

Predstavnici „Paške sirane“ sudjelovat će na najvećem sajmu hrane u Europi, na SIAL-u u Parizu koji će se održati od 21. do 25. listopada. Sajam hrane SIAL u Parizu i sajam hrane ANUGA u Koelnu u Njemačkoj održavaju se naizmjenično svake druge godine, a „Paška sirana“ je prošle godine sudjelovala na sajmu ANUGA na kojem je predstavila svojih šest brendova. To su Paški sir, Pramenko, Dalmatinac, Primorac, Trapist i tada najnoviji sir Mediterano, sir s kaduljom. Mediterano je ubrzo nakon toga nagrađen srebrnom medaljom na World Cheese Awards-u u Birminghamu u Engleskoj. Ove godine će „Paška sirana“ na SIAL-u predstaviti dva nova sira, Paprenjak i Parenjak. Paprenjak je kravlji sir s crvenom paprikom, a Parenjak je mladi, kravlji sir koji zrije u vlastitoj vakumiranoj vrećici te je zato cijenom pristupačniji od drugih kravljih sireva. Karakterizira ga bijela boja i idealan je za one koji vole mlađe, mekanije sireve. Paprenjak je rađen od kombinacije blage i ljute paprike, ali nije prepapren nego lagano pikantan.
SIAL će se održati u velesajamskom prostoru PARIS NORD DE VILLEPINTE, a sudjelovanje „Paške sirane“ na sajmu organizirala je Hrvatska gospodarska komora.
-Nadamo se ostvarenju poslovnih kontakata jer od 2009. posjedujemo Izvozni broj te smo izvozno orijentirani zato što naš objekt udovoljava europskim standardima i ispunjavamo uvjete za izvoz. Za sad izvozimo  u Sloveniju , Crnu Goru, Srbiju, Austriju, Njemačku, Švedsku, Belgiju i SAD gdje smo u svibnju imali veliku promociju u jednom od najpoznatijih trgovačkih lanaca Whole Foods. Nakon SIAL-a nadamo  se da ćemo naći nove kanale za daljnji izvoz naših proizvoda, rekla je Martina Pernar Škunca, voditeljica marketinga u „Paškoj sirani“.

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika