Utorak, Studeni 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

POŽAR NA PAGU: U RAZMAKU OD ČETRNAEST SATI IZBILA SU DVA POŽARA KOD MJESTA KOŠLJUN

AddThis Social Bookmark Button

U blizini mjesta Košljun na Pagu u ponedjeljak navečer oko 22:00 sata je izbio požar kojeg su gasili članovi DVD- a Pag. Vatrogasci su sprečavali širenje požara prema mjestu Proboj i prema 110 kW dalekovodu kako Pag ne bi ostao bez opskrbe električnom energijom. Zbog požara za  promet je bila zatvorena cesta Pag-Košljun. U utorak oko 02.00 sata požar je ugašen, ali je izbio novi.

 

U utorak u 12:10 sati dojavljeno je o pojavi novog požara na istom području. Požar su gasili članovi DVD-a Pag, te članovi DVD-a Kolan, Novalja i Lun. U 13:15 u gašenje požara se uključio air tractor.
-Požar na području Košljuna na Pagu gase zemaljske snage uz pomoć air tractora, rečeno je u Operativnom centru JVP Zadar.
U utorak se s opožarenog područja podizao se gusti, tamni dim koji se mogao vidjeti gotovo s cijelog otoka.

Požar je zahvatio pašnjačke površine i površine prekrivene sobinom, vrstom niskog raslinja koje otežava kretanje vatrogasaca. U utorak do 15:30 sati nije bilo podataka o površini koju je zahvatio požar, no procjenjuje se kako je požar zahvatio nekoliko desetaka hektara površine. Nema informacija o uzrocima požara. Air tractori su prestali s gašenjem požara u 15:25 sati. 

 

 

 

 

 

 


Josip Portada/PagPress

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika