Srijeda, Studeni 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

DOGAĐAJI: U PRIGODI DANA OPĆINE KOLAN U KOLANU JE ODRŽAN 7. SUSRET KLAPA

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Općine Kolan i Turističke zajednice Kolana u Kolanu je održan 7. Susret klapa na kojem su nastupile klape „Bošket“ iz Zagreba, „Slavuji“, „Murtelice“ i „Luminali“ iz Novalje, „Kolanjke“ iz Kolana, „Povljana“ iz Povljane, „Peružini“ i „Sol“ iz Paga. Prije službenog dijela programa Miro Zubović i Josip Šupraha su izveli  nekoliko tradicionalnih napjeva, pisme nakanat iz Kolana.

Sudionike programa i publiku pozdravio je Josip Zubović, načelnik Općine Kolan. Gost 7. Susreta klapa bila je  klapa „Maslina iz Šibenika. Program su vodile Katarina i Sabina Gligora iz Kolana.
-Susreti klapa u Kolanu su postali tradicionalni, a ove godine je susret klapa, po dobroj organizaciji i nastupu klapa bio jedan od najboljih do sada. Drago nam je da su u Kolan došle najbolje klape s otoka i da je kao gost nastupila klapa „Maslina“ iz Šibenika koja ima veliki broj poznatih pjesama. Organiziranjem susreta klapa želimo poticati klapsko pjevanje u Kolanu, rekao je Josip Zubović.  
Nakon završetka programa za članove klapa i sudionike programa bio je organiziran prigodni domjenak na kojem su glavna jela bila sir i janjetina s ražnja te fritule i hrostule koje je pripremila Katica Prtorić. Susret klapa je održan pred zgradom Općine Kolan, a prostor su uredili članovi DVD Kolan i Komunalnog društva Kolan.

Scenografiju je izradila Ana Gligora, ravnateljica knjižnice „Šime Šugar Ivanov“ koja je pripremila i izložbu radova najmlađih članova knjižnice. Susret klapa održan je u sklopu višednevne manifestacije kojom se obilježava blagdan Gospe od Karmela, Dan Općine Kolan.
    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika